Kommande seminarier

Vad bostadsutvecklare och kommuner behöver veta för att förstå bostadsmarknaden 2022 och framåt

Utvecklingen går vidare och vi fortsätter 2022 med våra öppna seminarier/webbinarier om bostadsmarknaden. Länkar för anmälan hittar du längre ner på den här sidan.

Marknaden förändrades rejält under 2021. Småhusen har ökat 25 % i välbelägna Stockholmskommuner. Snittpriserna har krupit allt närmare 10 miljoner. Även priserna på BR-lägenheter har ökat starkt. Den höga prisnivån är ett faktum. Kommer den att bestå? Vad betyder det för nyproduktionen?

Var hittar man köparna? Vi tittar på hur man identifierar flyttströmmar, undersöker de egentliga drivkrafterna bakom att människor flyttar, och visar hur målgrupperna bäst definieras.

”Able” och ”willing” måste bägge vara uppfyllda för att ett bostadsköp ska vara möjligt. Hur mäter man det? Hur skapas betalningsförmåga? Växer den? Hur snabbt? De kritiska faktorerna, med fokus på eget kapital, sätter skarpa gränser för utlåningsmöjligheterna. Det är utvecklingen av värdet i det befintliga boendet som är helt avgörande för betalningsförmågan.

Vi utvecklar löpande våra metoder för att analysera bostadsmarknaden inför planerade nybyggnadsprojekt. Vår bostadsanalytiker Lars Strömqvist gör avancerade marknadsanalyser för många av Stockholms bostadsbyggare och har sedan många år följt marknaden noga. Vid vårt webbinarium kommer Lars att förklara mekanismerna bakom det vi nu ser och vad som troligen står för dörren.

Anmäl dig idag!

Klicka på länken till nästa webbinarium nedan.

Vi genomför på begäran individuella eller företags unika seminarier när det passar er.

Är ni några på ert företag som är intresserade så bokar vi ett exklusivt webbinarium bara för er. Hör av dig med en tid som passar så bokar vi!

Klicka och ge förslag på tid

Vi använder Microsoft teams som finns i ditt officepaket.

Behöver du ladda ner MS Teams kan du gör det här: MS Teams länk

Vi ställer tillsvidare in alla våra på plats-seminarier.

På plats seminarier hålls på United Spaces, Klarabergsviadukten 63, Stockholm (Strax intill Stockholms centralstation)

Property People AB – Box 11120 – 100 61 Stockholm
Besök: United Spaces, Waterfront Building – Klarabergsviadukten 63, Stockholm