Kommande seminarier

Vad bostadsutvecklare och kommuner behöver veta för att förstå bostadsmarknaden 2022 och framåt

Under hösten 2021 fortsätter vi med våra populära öppna seminarier/webbinarier om bostadsmarknaden. Länkar för anmälan hittar du längre ner på den här sidan.

Marknaden förändrades rejält under 2021. Småhusen har ökat uppåt 25 % på ett år i välbelägna Stockholmskommuner. Snittpriserna har krupit allt närmare 10 miljoner. Även priserna på BR-lägenheter har ökat starkt, och då framför allt de större bostäderna. Nu på sensommaren 2021 tycks prisuppgången dock ha kommit av sig. Vad var det egentligen som hände? Hur påverkar den nya prisnivån marknaden? Kommer uppgången att ta fart igen?

Vi tittar närmare på de egentliga drivkrafterna bakom att människor flyttar, och varför huvudmålgruppen i de flesta fall är densamma. Förändrades bostadspreferenserna i spåren av covid-19? Betyder det något för den framtida bostadsutvecklingen?

Hur skapas betalningsförmåga? De kritiska faktorerna, med fokus på eget kapital, sätter skarpa gränser för utlåningsmöjligheterna. Och det är utvecklingen av värdet i det befintliga boendet som är helt avgörande för betalningsförmågan.

Varför ”able” och ”willing” båda måste vara uppfyllda för att ett bostadsköp ska vara möjligt. Hur mäter man dem? Finns det platser som är bättre för bostadsutvecklare än andra, och varför?

Vi utvecklar löpande våra metoder för att analysera bostadsmarknaden inför planerade nybyggnadsprojekt. Vår bostadsanalytiker Lars Strömqvist gör avancerade marknadsanalyser för många av Stockholms bostadsbyggare och har sedan många år följt marknaden noga. Vid vårt webbinarium kommer Lars att förklara mekanismerna bakom det vi nu ser och vad som troligen står för dörren.

 

Anmäl dig idag!

Klicka på länken till säsongens sista webbinarium nedan.

Onsdag den 29:e september 2021, kl 8.00

Onsdag den 27:e oktober 2021, kl 8.00

Onsdag den 24:e november 2021, kl 8.00

Är ni några på ert företag som är intresserade så bokar vi ett exklusivt webbinarium bara för er. Hör av dig med en tid som passar så bokar vi!

Klicka och ge förslag på tid

Vi använder Microsoft teams som finns i ditt officepaket.

Behöver du ladda ner MS Teams kan du gör det här: MS Teams länk

Vi ställer tillsvidare in alla våra på plats-seminarier.

På plats seminarier hålls på United Spaces, Klarabergsviadukten 63, Stockholm (Strax intill Stockholms centralstation)

Property People AB – Box 11120 – 100 61 Stockholm
Besök: United Spaces, Waterfront Building – Klarabergsviadukten 63, Stockholm